NİYAZİ SAYIN KÜLTÜR MERKEZİ 3 yıldır hizmette

NİYAZİ SAYIN KÜLTÜR MERKEZİ 3 yıldır hizmette

Tarih 19 Mayıs 2010, 21:00 YazdırBu haberi yazdır

Yavuztürk NİYAZİ SAYIN KÜLTÜR MERKEZİ nde iki yıldır yöneticilik yapan başarılı müdür Fatma Kaynarca'ya Konuk olduk...

Mayıs ayı içinde Yavuztürk mahallesinde hizmette olan Niyazi sayın Kültür Merkezine beir ziyaret yaparak kurum müdiresi Fatma Kaynarca’ya misafir olduk ve aldığımız bilgileri Boğaziçi Çengelköy Gazetesi okurlarımızla paylaşmak istedik.

“Üsküdar'ı Kültür Şehri Yapma" hedefiyle yola çıkan Üsküdar Belediyesi, Niyazi Sayın Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdiği faaliyetlerle kültürel hayatı canlı ve dinamik tutuyor. Her yaş ve her kesimden insanın kendisini ilgilendiren bir faaliyet bulabileceği program zenginliğiyle Niyazi Sayın Kültür Merkezi büyük ilgi görüyor.
Niyazi Sayın Kültür Merkezi, konferans, tiyatro, konser ve kurslarla Üsküdar'ın kültür ve sanat yaşamına katkı sağlamaya devam ediyor. Her cumartesi oynayan çocuk tiyatroları, çizgi film, sinema ve Türk halk müziği konserleri ile her kesimden insanın ilgi odağı olmaya devam ediyor. Hafta içi düzenlenen aile iletişim, kişisel gelişim ve sağlık seminerleri ile halkın bilinçlenmesine katkıda bulunmaktadır. Uzman doktorların katılımı ile sağlık taramaları ve sağlık seminerleri verilmektedir. Okuma yazma bilmeyen vatandaşlara okuma yazma dersleri verilmektedir. Her zaman olduğu gibi tüm faaliyetler ücretsizdir.
Birçok kişinin yararlandığı Niyazi Sayın Kültür merkezinde: Bilgievi ve İsmek bulunmaktadır.4324 öğrenciye hizmet veren Bilgievi’nde İlköğretim çağındaki çocuklar öğretmenler eşliğinde internetle tanışıyor, ödevlerini bilgisayar ortamında hazırlıyor, etüd odalarında ders çalışıyor, kitap okuyor, belgesel ve sinema filmi izliyor, satranç kurslarına katılıyor, golf ya da masa tenisi oynayarak spor yapabiliyorlar. Bilgi evleri çocuklara rahat, sıcak, sağlıklı, güvenli bir ortamda her türlü bilgi ve beceriye sahip olma imkanı sunuyor. 1060 kursiyere hizmet veren İsmek kursunda yabancı dil, el sanatları, spor, bilgisayar, enstrüman ve diksiyon gibi kurslar bulunuyor.Çengelköy de bulunan diğer kültür merkezlerinde de benzeri faaliyetler yapılabiliyor. 
Bu haber 1475 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER