“CUMHURİYET HALK TİYATROSU”  BİR TAKIM AZİZLİKLER OYUNUNU YENİDEN SAHNELİYOR

“CUMHURİYET HALK TİYATROSU” BİR TAKIM AZİZLİKLER OYUNUNU YENİDEN SAHNELİYOR

Tarih 29 Kasım 2021, 13:35 YazdırBu haberi yazdır

Cumhuriyet Halk Tiyatrosu, Aziz Nesin’in Bir Takım Azizlikler oyununu tiyatro severlerin çok yoğun ilgileri eşliğinde 2020 yılında sahneledi.

“CUMHURİYET HALK TİYATROSU”

BİR TAKIM AZİZLİKLER OYUNUNU YENİDEN SAHNELİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi bünyesinde kurulan, kuruculuğunu Ali Ferhat ALİGİL, Duygu ÇELİK, Edibe ÇİLESİZ,Güneş GÜLAYDIN, İlhami ÖZDEMİR, Musa DEMİREL ve Zeynep USLU’nun yaptığı Cumhuriyet Halk Tiyatrosu, Aziz Nesin’in Bir Takım Azizlikler oyununu tiyatro severlerin çok yoğun ilgileri eşliğinde 2020 yılında sahneledi. 


Üsküdar Müsahipzade Celal Sahnesi’ni tıka basa dolduran seyirciye oynanan ilk gösterimin geliri, Nesin Vakfı’na bağışlandı. Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde sergilenecek ikinci sahnelerini pandemi nedeniyle ertelemek zorunda kalan Cumhuriyet Halk Tiyatrosu,kapanma sürecinin ardından tiyatro sahnelerine geri dönüyor. Ocak ayı içerisinde gerçekleştirecekleri sahneleri için sıkı bir prova içerisinde bulunan oyuncular, tiyatroseverlerle buluşmak için sabırsızlanıyorlar. 

 

 

Çengelköy Gazetesi olarak “Bir Takım Azizlikler” oyununun provasının çıkışında oyuncularla kahvemizi içtik. Kahve bahane sohbet şahane. Kısaca düşüncelerini paylaştılar bizlerle.

 

Zeynep Uslu;Kurucusu olmaktan gurur duyduğum bu çatı altında daha nice güzelliklere imza atacağımıza inancım sonsuz. Uzun bir süre ara verdiğimiz tiyatro sahnelerine 2022 ocak ayında geri dönmek için sabırsızlanıyoruz. Heyecanlıyız, gençliğimiz var. 

Duygu Çelik;Cumhuriyet Halk Tiyatrosu kurucuları olarak ilk oyunumuzu heyecan içerisinde 2020 yılında gerçekleştirdik. Dünyanın içinde bulunduğu pandemi nedeniyle uzun süre ara vermek zorunda kaldığımız oyunumuzu-oyunlarımızı yeni arkadaşlarımızla birlikte bütün tiyatro seyircisine,herkese ulaştırabilmeyi can-ı gönülden diliyoruz.

 

Musa Demirel;Amatör ama profesyonel ruhla oynadığımız ve çok heyecanlandığımız, çok da ilgi gören oyunumuzu yeniden sahnelemek için sabırsızlanıyoruz. Provalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Sanatseverler bizi beklesin, kaçırmayın.

Ali Ferhat Aligil;Aziz Nesin’in oyununu sergilemekten gurur duyuyoruz. İlk oyundan elde ettiğimiz geliri, Nesin Vakfı’na bağışlamış olmanın keyfiyle, daha büyük bir şevkle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni yılda tiyatro severlerle buluşmak dileğiyle.

İlhami Özdemir; Cumhuriyet Halk Tiyatrosu Anadolu'nun diliyle tiyatro yapmayı kendine ilke edinerek kuruldu. Yolumuz açık. Keyfimiz yerinde. Güzel işler yapacağız. Kısa zamanda yeni prodüksiyonlarla seyircimizle bir araya geleceğiz. Bizi seyirle kalın.

Güneş Gülaydın; Toplumun sosyo ekonomik sorunlar sebebiyle sanattan git gide uzaklaştığı bir dönemde Cumhuriyet Halk Tiyatrosu olarak önemli bir görev üstlenmiş bulunuyoruz. Bu bilinçle, tiyatronun toplumu aydınlatıcı özelliğini de ön planda tutarak çok yakın zamanda perdelerimizi açıyoruz.

 

Edibe Çilesiz;Tiyatro, takım çalışmasıdır; tiyatro,insanlığın başlangıcından bugüne değin toplumlar üzerinde etkisi olan sahne sanatlarından en önemlisidir.Tiyatro,insandan insana bir iletişimdir ve iyi bir eğitim aracı olması bakımından onu diğer sanat dallarından ūstün kılar.

 

Handan Zehir;2020 yılında Cumhuriyet Halk Tiyatrosu’nun sergilemiş olduğu bu muhteşem oyunu izlerken çok keyif almıştım. Kısmette ekibe dahil olmak varmış, heyecan ve sevinç için-de amatör bir ruhla arkadaşlarıma eşlik ediyorum.

Fecriye Kahraman;Amatör bir oyuncu olarak tiyatro yapmanın ne kadar zor olduğunu ve emek isteyen bir uğraş olduğunu gördüm. Güzel işlerin nasıl ortaya çıktığına şahit oldum. Gelecekte artan kadromuzla sergileyeceğimiz oyunlarımızla hep sahnede olmak dileği içerisindeyim.

 

Bu haber 345 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER