CHP İLÇE BAŞKANI ÖZÇAĞDAŞ ÜSKÜDAR BELEDİYESİNE SESLENDİ “SATMAYIN YURT YAPIN “

CHP İLÇE BAŞKANI ÖZÇAĞDAŞ ÜSKÜDAR BELEDİYESİNE SESLENDİ “SATMAYIN YURT YAPIN “

Tarih 25 Ekim 2021, 16:21 YazdırBu haberi yazdır

25.EKİM Pazartesi günü CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş Üsküdar Belediyesinin uhdesindeki kamusal alanları satmasını konu alan basın bildirisini Altunizade mahallesinde son satışa çıkan arazide okudu.

CHP İLÇE BAŞKANI ÖZÇAĞDAŞ ÜSKÜDAR BELEDİYESİNE SESLENDİ “SATMAYIN YURT YAPIN “

 

25.EKİM Pazartesi günü CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş Üsküdar Belediyesinin uhdesindeki kamusal alanları satmasını konu alan basın bildirisini Altunizade mahallesinde son satışa çıkan arazide okudu.

CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş tarafından yapılan basın açıklamasının metnidir,

“ÜSKÜDAR BELEDİYESİ UTANÇ UYGULAMASINI RUTİN FAALİYET HALİNE GETİRMİŞTİR”

Üsküdar Belediyesi, yıllardır yanlış uygulamalarının ve tercihlerinin faturasını Üsküdar halkına ödetmeye devam etmektedir. Milyonlarca yurttaşın alın terinden kesilip toplanan vergileri zevk-i sefa içinde israf eden Üsküdar Belediyesi yönetimi yıllardır vatandaşın ortak varlıklarını, kamusal olarak kullanım ve tasarruf hakkımız olan alanları satarak israf ve basiretsizliklerine çözüm üretmeye çalışmaktadır. Bir belediyenin belediye mülklerini satarak varlığını sürdürme çabası, demokratik teamüllere göre başarısızlıklarının itirafı ve istifa sebebi olması gerekirken Üsküdar Belediyesi bu utanç uygulamasını rutin faaliyet haline dönüştürmekte ısrar etmektedir.

2014-2020 YILLARI ARASINDA TOPLAM 79.152 M² KAMUSAL ARAZİ ELDEN ÇIKMIŞTIR, 2021’DE SATIŞA ÇIKARILANLARLA BERABER TOPLAM RAKAM 82.652 M²’DİR.

Türkiye, kaynakların halk için kullanıldığı, sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini deneyimlerken,  Üsküdar’da hala kaynaklar yandaşlara peşkeş çekilmekte, kıymetli araziler hangi amaca hizmet ettiği meçhul bir şekilde elden çıkarılmakta, rant odaklı uygulamalar hız kesmeden devam etmektedir.

2014

6.829 m²

2015

5.701 m²

2016

13.840 m²

2016

5.900 m²

SGK'ya borca karşılık mahsup edilen

2017

8.982 m²

2017

614 m²

Maliye'ye borca karşılık mahsup edilen

2018

6.198 m²

2019

8.700 m²

2020

22.388 m²

2014-2020 Toplam

79.152 m²

2021

3.500 m²

Altunizade arazisi ve bu hafta satışı için ilana çıkılan diğer 4 arazi

TOPLAM

82.652 m²

 

“ÜSKÜDAR’IN GELECEĞİNE İPOTEK KOYAN, YEŞİLE DÜŞMAN RANTA DOST BELEDİYECİLİK”

Daha önce cami, arazi, arsa, konut, yeşil alan gibi Üsküdar halkına ait kamusal alanlarımızı pervasızca satan anlayışın, bildiğiniz üzere Validebağ’da, TİBAŞ’ta, Barbaros’ta ve diğer alanlarda kamuya ve yeşile düşman, ranta dost olduğu tescillenmiştir.

Son olarak CHP Meclis grubunun bütün itirazlarına rağmen sayısal çoğunluğu elinde bulunduran AKP ve MHP’li üyeler tarafından Üsküdar İlçesi Altunizade Mahallesi 1 ada 88 parsel sayılı 1.345.35 metrekare çok kıymetli bir taşınmazın satışı onaylanmıştır. Söz konusu arazinin turizm alanında bulunması ve Üsküdar’ın,  belki de İstanbul’un metrekare bazında en değerli arazilerinden biri olması yağma düzeninden nemalananların iştahını bir hayli kabartmaktadır.

 

 

Satışı yapılan ve trampa edilen bu mal varlıkları, Üsküdar Belediye Başkanı’nın ve/veya Üsküdar Belediyesi’nin değil tüm Üsküdar halkının ortak varlığıdır. Üsküdar Belediyesi, alışkanlık haline getirdiği mal varlıkları satışı ile Üsküdar Halkı’nın geleceğini de satışa çıkarmaktadır.


AKP ve MHP’li Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi söz konusu olduğunda hiçbir mal satışına izin vermedikleri, kendi dönemlerinde har vurup harman savurdukları 16 milyon İstanbullu’nun kaynaklarını doğru kullanmaya çalışan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve yönetimini Büyükşehir Belediye Meclisi’nde nasıl engelledikleri tüm kamuoyunun malumudur. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde her tür engellemeyi yapan siyasi zihniyetin, camiler de dahil olmak üzere her tür kamusal kaynağı nasıl ranta dönüştürdükleri hepimizin malumudur. Üsküdar Belediye Başkanı ve AKP-MHP’li Belediye Meclis üyeleri bu siyasi ikiyüzlülüğe son vermelidir.

 

HALKIN MALINI, HALK YARARINA KULLANIN!

GENÇLERİN YURT TALEBİNE KULAK VERİN! ÜSKÜDARIMIZA BİR YURT KAZANDIRIN!

Gençlerin yurt ihtiyacı hepimizin içini yakan bir sorundur! İstanbul’da 44 öğrenciye 1 yurt yatağı düşmektedir. Mevcut yurtların yetersizliği ortada iken Üsküdar Barbaros’taki Kredi Yurtlar Kurumu Yurdu da yıkılmış ve arazisi özel okulculuk yapan bir tarikat vakfına peşkeş çekilmiştir. Her zaman olduğu gibi yurttaşlar, AKP yağma düzenine karşı çıkmış, konu ile ilgili 9 dava açmıştır. Maalesef, AKP zihniyeti yurt yapmadığı gibi varolan yurtları yıkarak, tarikat vakıflarına peşkeş çekmeye devam etmektedir.

Bugüne kadar gençlere yönelik tek bir yurt yapmamış olan Üsküdar Belediyesi’nin kamusal kaynakları tarikatlara ve rant çevrelerine aktarmaya son vermeye, satışa sunduğu bu araziyi yurt alanı olarak tahsis etmeye çağırıyoruz.

İstanbul’un 39 ilçe belediyesi arasında bütçe olarak 2. sırada olan belediyemizin kaynaklarının bu yurdu yapmak için yeterli olduğunu biliyoruz. İstendiğinde nerelere kaynak aktarıldığını görüyor ve biliyoruz. Ancak eğer Üsküdar Belediyesi yeterli kaynak olmadığını söylüyor ise İstanbul genelinde yurt yapma atılımını başlatan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Üsküdar’da bir yurt yapmak için tüm imkânları seferber edeceğine inanıyoruz.

 

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NE SESLENİYORUZ! GENÇLERİN FERYADINA KULAK VERİN!

YA SİZ YURT YAPIN YA DA BIRAKIN İBB YAPSIN!

 

Tüm bu sebeplerle Üsküdar halkının ortak değer ve mal varlıklarının yağmalanmasına izin vermeyeceğimizi,  bu meclis kararının iptali için bütün hukuki yolları sonuna kadar kullanacağımızı kamuoyu önünde açıklarken, Üsküdar Belediyesi’ne bir çağrıda bulunuyoruz.

Başta Hilmi Türkmen ve AKP-MHP’li meclis üyelerinin şunu bilmesini isteriz: 


BİZİM OLANIN TASARRUFU BİZİMDİR!

ÜSKÜDAR HALKI, HAKKI OLANI KİMSEYE YEDİRMEYECEKTİR !


www.cengelkoygazetesi.com

Bu haber 410 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER