ÇOCUK GELİŞİMİNDE EGZERSİZİN ÖNEMİ...

ÇOCUK GELİŞİMİNDE EGZERSİZİN ÖNEMİ...

Tarih 25 Ekim 2021, 15:53 YazdırBu haberi yazdır

AKES-DER İl Başkanlığı tarafından organize edilen Yeni nesil çocuklarda fiziksel aktivite ve oyun Veli Semineri Kirazlıtepe Boğaziçi Yaşam Merkezinde 17 Ekim Pazar sabahı gerçekleştirildi.

ÇOCUK GELİŞİMİNDE EGZERSİZİN ÖNEMİ...

 

AKES-DER İl Başkanlığı tarafından organize edilen Yeni nesil çocuklarda fiziksel aktivite ve oyun Veli Semineri  Kirazlıtepe Boğaziçi Yaşam Merkezinde 17 Ekim Pazar sabahı gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasında başkan Burhan Makıroğlu “31 ilde 10.700 üyemizle pek çok faaliyette bulunuyoruz, bugünkü konumuz çocuklarda fiziksel aktivite ve oyun şimdi bu konunun uzmanını dinleyeceğiz katılanlara teşekkürler.

 

Belediye Başkan danışmanı Esat Kalay da konuklara seslenerek “Üsküdar’da pek çok dernek var ama ilk kez bir derneğin eğitim spor kültür hepsini içinde barındıran bir derneğin etkinliğindeyiz. Üsküdar Belediyesi olarak, Akes-Der,Anadolu Kültür Eğitim Derneğinin Veli Seminer programına katılarak Başkanımız Sn.HilmiTürkmen'in selamlarını iletiyorum. Dernek Başkanı ve yönetiminin salonlarımızla imkanlarımızla yanında olacağız hepinize başarılar dilerim.”dedi.

Spor ve rekreasyon eğitim uzmanı Sevil gözde Dinler “20 yıldır çocukların yanındayım 0-6 yaş çocuklarla çalışıyorum ve sahada gördüklerimi anlatıyorum. Yeni nesil çocuklarda fiziksel aktivitenin yaşamlarında çok önemi var. Fiziksel aktivite enerji harcamak için vücudun hareket etmesidir. Egzersiz ise haftada en az 3 gün ve en az 20 dakika olmalıdır.

0-6 aylık çocuklar ritimleri anlıyor ve eğitimlerine çok katkıları oluyor. Okul öncesi eğitim çok önemlidir ötesi yoktur. Eskiden okulların bahçeleri büyüktü şimdilerde çocuklar neredeyse dört duvar arasındalar. Egzersizler bilişsel ve fiziksel gelişimi artırır.

Kuşaklar Z Y ve Z olarak adlandırılıyor şimdilerde çocuklar Z kuşağı . Bilgiye kolay ulaşıyorlar. 0-6 yaş arası anne babalara ritim oyunları hareket oyunları kompleks oyunları öneriyoruz. Aileye düşen görevler kararlı sabırlı sakin ve rol model olmalarıdır. Okulların ise özgürlük ortamına ihtiyaçları var. Diyerek görüntüler eşliğinde pek çok bilgiyi katılımcı velilere aktardı.

 

www.cengelkoygazetesi.com

 

Bu haber 325 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER