YAVUZTÜRK’ DE DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR...

YAVUZTÜRK’ DE DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR...

Tarih 20 Kasım 2020, 13:04 YazdırBu haberi yazdır

YAVUZTÜRK MAHALLE MUHTARI RAMAZAN ÇUKURKAŞ İLE MAHALLEMİZİN KENTSEL DÖNÜŞÜMÜNDE SON GELİŞMELERİ GÖRÜŞTÜK

YAVUZTÜRK’ DE DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR...


YAVUZTÜRK MAHALLE MUHTARI RAMAZAN ÇUKURKAŞ İLE MAHALLEMİZİN KENTSEL DÖNÜŞÜMÜNDE SON GELİŞMELERİ GÖRÜŞTÜK


19.Kasım günü Yavuztürk mahalle muhtarı Ramazan Çukurkaş ile muhtarlık binasında yaptığımız görüşmede kentsel dönüşüm konuşunda çok önemli bilgiler aldık okuyucularımızla paylaşmak istedik.


 

İzmir depreminin ardından mahallemizde devam etmekte olan Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız vererek 1159 ada 33 parselde bulunan 35 dönümde % 77,5 hisse sahiplerinin imza atarak kentsel dönüşüme evet dediği klasörü hazırladık  ve 2 hisse sahibi ile birlikte belediye başkanımız Hilmi Türkmen’i ziyaret ettik.  

 

Başkan Türkmen ise dönüşüm için önümüzde bir engel kalmadığını %50 ile en kısa zamanda taslak proje hazırlayarak  arsa maliklerine sunacaklarını ve Üsküdar Belediyesi (Kent A.Ş.) olarak inşaat yapımına hazır olduklarını belirterek Ramazan ayına kadar ilk kazmayı vurabileceklerini belirtti.


Dönüşüm tek parsel de değil komşu iki parselin de katılımı ile yaklaşık 55.000 metrekareye çıkarılacak. Diğer komşu parseller ise 1159/38 14.500 metrekare 1030/1 parsel 4250 metrekare olmak üzere brüt emsalden yararlanarak yapı adaları ve terk alanları ortaya çıkacak.


Yerinde dönüşüm ilkeleri korunacak ve belediyemiz tüm teknik çalışmaları yapacak sözleşmeleri yapıp inşaatları da üstlenip yüzde 50 50 sistemi ile dönüşümü sonlandıracak ve bu çalışma tüm mahallelerimize örnek olabilecek.


Yıllardır beklediğimiz dönüşüm bu sefer olacak gibi neden mi ? vatandaşlar da ve kamu da pozitif bir enerji görüyorum. Mahalle sakinlerimiz yeter ki sağlam ve değerli bir binada oturayım diye düşünüyor. Elazığ Malatya Silivri ve son olarak İzmir depremi bu düşünceyi tetikledi.

Deprem olunca enkaz altında kalmak istemiyoruz, bizler gereken fedakarlığı yapıp kamunun da desteği ile bu işi gerçekleştirmek istiyoruz.


Kirazlıtepe mahallesinde ilerleyen TOKİ dönüşümünün ilerleyen projesi çok başarılı oldu ilerlemeyi her gören keşke bu imkanlar bize de sağlansa diyor. Bakanlık be belediyenin kamu desteğini bizde görmek hissetmek istiyoruz.


Hilmi Başkanımız bu aralar hasta düzelmesinin ardından hazırlanacak taslak projeden sonra tekrar bir araya geleceğiz göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ederim Mahallemiz için hayırlı olur inşallah.

Çengelköy Gazetesi olarak yerinde kentsel dönüşüm konusunda her türlü gelişmeyi siz okurlarımıza iletmeyi görev bildik bu röportajlarımız sürecek her türlü gelişmeden sizleri haberdar edeceğiz.

Yavuztürk mahallemizde önemli gelişmeler olacak gibi görünüyor bu haberleri takip etmeyi sürdüreceğiz.

Bu haber 2175 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER