DÖNÜŞÜMÜN ÖNÜ AÇILSIN KAZANAN TÜRKİYE OLSUN...

DÖNÜŞÜMÜN ÖNÜ AÇILSIN KAZANAN TÜRKİYE OLSUN...

Tarih 30 Ekim 2020, 14:33 YazdırBu haberi yazdır

28.Ekim günü Emlak Uzmanı Selahattin Özgür ile bir araya geldik ve Kirazlıtepe Yavuztürk mahallelerinde görüşmelere ve parsel küçültme imza toplama faaliyetlerine eşlik ettik.

DÖNÜŞÜMÜN ÖNÜ AÇILSIN KAZANAN TÜRKİYE OLSUN...

 

 

28.Ekim günü Emlak Uzmanı Selahattin Özgür ile bir araya geldik ve Kirazlıtepe Yavuztürk mahallelerinde görüşmelere ve parsel küçültme imza toplama faaliyetlerine eşlik ettik. Tüm bilgilerin yanında Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan ve belediye Başkanı Sayın Hilmi Türkmen e seslenişini sizlere aktaracağız.


Gördük ki Yavuztürk mahallesi 1027 Ada 1 ve 2 parsellerde koca koca binaları olan Hasan Pekşen ve Lütfü Çavga gibi mahallenin sevilen sevilen insanları dönüşüme engel olmamak için parsellerin küçülmesi ve yapı adalarının oluşması için imza veriyorlar.  

Bu parselde yapılana çalışmalar tamamlandı yakında Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e törenle sunulacak. Küplüce de bir parselde işlemler tamamlandı son rütuşlar yapılıyor. 

Ayrıca Kirazlıtepe Mahalle muhtarı Nazmi Yamaç’a da bir ziyaret yaptık bu konularda tecrübelerini dinledik neler yapılması gerektiğini konuştuk. Bu konuda ayrıca bir haber yaptık sayfalarımızda bulabilirsiniz.

 

Boğaz mahallelerimizin pek çoğunda bu parsel küçültme talepleri gelmekte ve Belediye bunları değerlendirmektedir. Parsellerin küçültülmesi ile beraber vatandaşlar ya kendileri yada müteahit aracılığı ile dönüşümlerinin yapılabileceğine inanmaya başladı.


Bu konularda ki gelişmeleri Selahattin Özgür’den dinleyelim.

 

Emlak uzmanı imar sevdalısı Selahattin Özgür Üsküdar Belediye Başkanı Sayın Hilmi Türkmen’e çağrı yapıyor.

 

İmza beklemeyin hisseli parselleri bölün resmileştirin imza beklerken deprem olursa imza toplayacak insan bulamayız.


% 50 + 1 İmza toplayana kadar olası Marmara depremi olursa binlerce bina yerle bir olur bunun siyasi ve ekonomik  faturası çok ağır olur. Kimler engel oluyorsa hatırlatma yapıyorum


Bir çağrımda sayın Cumhurbaşkanımıza, Hükümetimize, Bakanlarımıza bütün siyasilere devlet büyüklerimize ;


İstanbul Türkiye’nin yarısı kadar ekonomik varlığımızdır olası Marmara depremi çok büyük kayıplar vereceğini uzmanlar açıklıyor. İmarın önü açılsa Üsküdar Beykoz Sarıyer Büyük Türkiye’yi ekonomik rahatlığa kavuşturacak yüz milyarlar yatırım için akacak.


İmarı çözün hem insanlarımız binalarını yenilesin hem de ülkemiz kalkınsın. Yavuz Türk mahallesi 1027 Ada 1  ve 2 Parselde imzalar tamamlandı, Üsküdar  belediye başkanlığına teslim ediliyor.


Hisseli parselden kurtulmak için hiç bir engel kalmadı karar belediye Başkanı yönetimi ve meclisinde depreme hazır bir Üsküdar için zaman kaybına tahammül yok süratle resmi olması için ne gerekiyorsa yapılmalıdır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın 2019 yerel seçiminde Üsküdar’da bir talimatını hatırlatıyorum

-“İki yıl içinde hisseli parseller kalmayacak bunun için hiç bir engel olmayacak kanunsa kanun kararname ise kararname yönetmelikse yönetmelik çıkaracağız. 

Dediler fakat bu güne gelindi bana çok ağırdan alınıyor izlenimi veriyor.

Halkımıza “Üsküdar'lıyı üzeni bende üzerim kim engel olursa o koltuklarda oturamaz” dediler.


 

Bir uyarım olacak parsellerin bölünmesi için % 50 + 1 imza işi sonradan ortaya çıkarıldı halbuki Belediye  kendi kanun gücünü kullanıp  parselleri bölmeli. Zaman kaybediyoruz olası bir Marmara depremi olursa binlerce insanımızı kaybedersek yüz milyarlarca lira kaybedersek ki bunun ekonomik faturası 83 milyon vatandaşa yansıyacaktır ülkemiz on yıllarını kaybedecektir. Bu güne kadar yaptığımız bütün kazanımlarımızı kaybederiz.


 

Bu gün önlem almak için yapılacak olan hisseli parselleri bölüp bir an önce çürük binalarımızı yeniden yapmak olmalı.

Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Hükümetimiz bakanlarımız belediye başkanlığı ve yönetimi kamunun gücünü kullanmalıdır.

 

Üsküdar Beykoz Sarıyer imar sorunu çözüldüğü an ülkemize yüz milyarca döviz akacaktır

Kazanan Türkiye olacaktır Üsküdar’ın imar sevdalısı Emlak uzmanı Selahattin Özgür uyarıyor ;


Depremi sağlam binalarda karşılamak için seferber olalım


Mutlaka resmi dilekçe verelim yada imza toplayalım. Hisseli parselde binası dairesi olanlar bu gün anladılar bizler hisseli olan yerlerden kurtulmadan bu çürük yapıdan kurtulamayız

Bakın Sultanmurat Küçüksu mahallelerinde çatır çatır inşaat yapılıyor. Hisseli olmayan parseller mütahitler anlaşıyorlar ve yepyeni binalarına kavuşuyorlar. Sevgili Yavuztürk sevgili Kirazlıtepe sizin neyiniz eksikgelin Belediyeye imza verelim parselleri bölüp küçültelim aynı sultanmurat Küçüksu gibi binalarımızı yenileyelim.


 

Bu günlerde Kirazlıtepe’de  yeni yapılan dairelerin fiyatını soranlar  1 milyon  2 milyon fiyatını duyanlar arsa almaya hücum ettiler.


100 metre arsayı 200 bin 250 bine tl alıp karşılığında 80 ,85 metre daireyi 3 -4 yıl içinde sahip olacakları için  hiç borçlanmadan daire sahibi olacaklar.

Depreme hazır bir Üsküdar için karar verme zamanı geldi de geçiyor lütfen geç kalmayalım.  Yavuztürk mahallesi 1664/1 parsel tam 206.000 metrekare burada yüzlerce konut ve siteler var burası acilen bölünmeli yapı adaları oluşmalı, donatı alanları, yeşil alanlar ayrılmalı.  


 

Cumhur başkanımıza kalpten sesleniyorum;


Yüz milyarlar yatırım için bir talimat bekliyor

Sayın Cumhurbaşkanım; Üsküdar Beykoz Sarıyer’in imar sorununu çözün ülkemize yatırım için yüz milyarlar aksın ekonomi şaha kalksın.

Bunun için 2018 yılında Bir devrim yaptık Yerel yöneticiler, bürokrasi, daire başkanları engel koydular çözüm olmadı Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi tam da bunun içindir karar almak kolay olsun istediğimiz içindir.

Bu haber 1336 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER