ÇÖPLERİ KARIŞIK ATMAYA DEVAM...

ÇÖPLERİ KARIŞIK ATMAYA DEVAM...

Tarih 01 Ekim 2020, 13:00 YazdırBu haberi yazdır

Üsküdar Belediyesi MOBİL ayrıştırma kutularını yerleştirmeye başladı bu çok güzel bir uygulama yaygınlaşmalı...

ÇÖPLERİ KARIŞIK ATMAYA DEVAM?


Yaklaşık bir yıldır Üsküdar belediyesi Salı Cuma günleri sadece ambalajların konteynerlere atılmasını istemiş ve bu günlerde atılan çöpleri almayacağını afişlerle bildirmişti.


Ama bu kadar geçen zamanda dikkatle izlediğim bu konuda eski alışkanlıkların devam ettiğini çöplerin karışık atıldığını gördüğümü günlerin ayrımına dikkat edilmediğini gördüğümü söyleyebilirim.


Ancak Eylül ayında Prf. Beynun akyavaş Caddesi nin başında bir yıldır önerdiğim ambalaj atma kutusunun yerleştirildiğini gördüm. Bu konteyner atık pil atık yağ kağıt karton plastik ve elektronik eşya olmak üzere hepsini barındıran bir atık toplama kutusu.


Ülkemizin bağzı ilçelerinde benzerlerini görmüştüm, özellikle ızgaralı olanların fotolarını sayfalarımızda paylaşmıştık. Üsküdar da neden olmasın diye soru sormuştuk. Demek ki istenirse oluyormuş, maliyeti azaltmak için yine ızgaralı atık toplamayı öneriyorum özellikle ATA 2 sitesine belediyemizin acilen 40 tane göndermesini istiyorum.


Evvelden farklı renklerde ki kutulara atılan çöpler ve ambalajlar kolayca toplanıyordu. Bu Salı Cuma meselesi başladığından beri ambalaj çöp atma işi karıştı. Emin olun vatandaşın ne bu günlerden haberi var nede ayrıştırmadan. Salı Perşembe kapıcı hizmeti alan komşularımız hala çöp vermekte ısrar ediyorlar bizim ayırıp verdiklerimizle beraber hepsi beraber konteynır gidiyor.


Bu milli servettir ayrıştırma kutularının yaygınlaşması ile belediyenin bu konuda daha da başarılı olacağına inanıyorum.


www.cengelkoygazetesi.com

Bu haber 435 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER