MUHSİN TOPUZ “ÜSKÜDAR ESTETİK BİR YAPIYA KAVUŞMALI...”

MUHSİN TOPUZ “ÜSKÜDAR ESTETİK BİR YAPIYA KAVUŞMALI...”

Tarih 28 Eylül 2020, 16:06 YazdırBu haberi yazdır

Üsküdar’ın ve mahallelerinin güzelleşmesi için çabaları olan Muhsin Topuz ile Yavuztürk mahallesinde buluştuk Üsküdar ile ilgili yapıcı fikirlerini dinledik ve bunları okuyucularımızla paylaşmak istedik.

MUHSİN TOPUZ “ÜSKÜDAR ESTETİK BİR YAPIYA KAVUŞMALI...”


Üsküdar’ın ve mahallelerinin güzelleşmesi için çabaları olan Muhsin Topuz ile Yavuztürk mahallesinde buluştuk Üsküdar ile ilgili yapıcı fikirlerini dinledik ve bunları okuyucularımızla paylaşmak istedik.


Her şeyden önce şunu söylemeliyim bir insanın arsası konutu olacaksa bu mutlaka Üsküdar da olmalı Üsküdar ı her zaman çok sevdim ve hep burada yaşamak istedim. Diyen Muhsin Topuz sözlerine şöyle devam etti. “Dünyanın en güzel şehri İstanbul ise onun en güzel ilçesi de Üsküdar’dır Üsküdar ın güzelleşmesi için adımlar atmaya hazırım.

 

 

Bölgemizde son yılların en çok dikkat çeken konusu kentsel dönüşüm ve bunun nasıl gerçekleşeceği oldu.

Pek çok mahallede bireysel parsellerde dönüşüm yapılmakta insanlar dayanıklı evlerde oturmakta içi güzel temiz,ev dayanıklı ama ya dışarısı, bir evin içi sizin olabilir ama dışı herkesindir topluma aittir. O yüzden estetik kaygılar taşıyorum. Eski İstanbul evleri gibi kültürümüzü yaşatan evler inşa etmeliyiz. Osmanlı Selçuklu mimarisinin izlerini taşıyan binalar şehre güzellik katar. Bu yapılaşma hem turizmi destekler hem esnafı destekler.

Sadece binalar yapmayı değil çevreyi de düşünmeliyiz, yapılaşma ile beraber yeşil alanlar yürüyüş alanları olan yaşam alanları oluşturulmalı örneğin otopark kavgası olmayan mahallelerimiz neden olmasın.

Ferah mahallesi gibi daha fazla imalat uğruna sıkışık yapılaşma taraftarı olmamalıyız zira oralarda pencereler dip dibe yapılaşma da ferah olmalı.

Olası İstanbul depreminde acı yaşamamak için dayanıklı yapılarda yaşamak amacımız olmalı , sadece daire sahibi olmayı değil tüm boyutları ile güzel bir çevrede yaşamayı ele almalıyız. İşte bu amaçla Üsküdar da bir dermek kurmak istiyoruz.

Şimdi Yavuztürk mahallesinde ve büyük parsellerin olduğu Kirazlıtepe Güzeltepe M.A.Ersoy gibi mahallelerde  Üsküdar belediyesinin de çabasıyla parsel küçültme yapı adaları oluşturma için imzalar toplanıyor.

Parsel bölünmesini savunmamızın sebebi 2000- 3000 metrekarelik arsalara yüklenici bulmanın daha kolay olmasıdır. Şartlar değişir büyük müteahhit gelir uygulama yapmak için büyük parsel ararsa o zaman birleştirmek çok kolaydır bu konuda sorun yaşanmaz.

Hisseli parsellerde konutu olup arsa payları küçük olanlar ileride olabilecek dönüşüm aşamasında güçlü olmak için paylarını artırmalı ki avantajlı olsunlar.

Hisse payları artırmalı mevcut binaların arsa payı artırılmalı parsellerde arsa sahiplerinden arsa satın alınmalı ve arsa payları artırılmalı çünkü 

 

Burada yapılaşma olacağı zaman kendiniz yapsanız da mütahite verseniz de arsa metrekarenize göre o daire ve iş yeri sahibi olabilirsiniz arsa payınız ne kadar çok olursa kazanımınız o kadar çok olur

 

Keşke imar planlarını seçimle gelenler yapmasa ayrı birimler yapsa seçilme kaygısı bu işlerin önünde bazen engel olabiliyor.

Bölgemizin kalitesini artıracak inşaat firmalarını bölgemize davet ediyoruz. Ben yıllardır bu işlere büyük emek vermiş birisiyim Üsküdar lı hemşerilerimizin lehine olacak her türlü girişimi yapmaya hazırım bu konuda Üsküdarlıların rehberi olmaya hazırım.

 

MUHSİN TOPUZ İLETİŞİM ; 0532 652 29 29

 

 

Bu haber 1003 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER