DEPREM KAPIYI ÇALDI... DÖNÜŞÜM HIZLANMALI...

DEPREM KAPIYI ÇALDI... DÖNÜŞÜM HIZLANMALI...

Tarih 28 Eylül 2020, 14:21 YazdırBu haberi yazdır

Çengelköy Gazetesi olarak 27.Eylül Pazar günü Yavuztürk mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldik. Burada bölgemizin imar ve arsa konularında görüş alışverişinde bulunduk.

DEPREM KAPIYI ÇALDI... DÖNÜŞÜM HIZLANMALI...


Çengelköy Gazetesi olarak 27.Eylül Pazar günü Yavuztürk mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldik. Burada bölgemizin imar ve arsa konularında görüş alışverişinde bulunduk.


 

Kirazlıtepe Mahallesi 1151 Ada da kentsel dönüşümde bir daire hakkı elde edebilmek amacıyla tapularını 100 metrekareye çıkarmak için yoğun talepte bulunuluyor. Bu günlerde ihtiyacı olanların uygun fiyata tapu alabilmeleri için Emlak uzmanı imar sevdalısı Selahattin Özgür büyük çaba harcıyor.


Şimdi kulağımızı Selahattin Özgür’e verelim ; son depremler hükümeti ve bakanlıkları harekete geçirdi. Bölgemizde öncelik hisseli büyük parsellerin küçültülmesi ve bölünmesi yapı adalarının oluşturulması. Önümüzde ki günlerde çürük olan binaların tespiti hız kazanacak ve yıkımlar başlayabilecek.


Kentsel dönüşüm için kolları sıvayan yerel yönetimler gece gündüz demeden çalışıyor ve parsel bölmeleri için çalışıyor.


Üsküdar’ın bütün mahallelerinde dayanıksız yapılar yıkılıyor yeni binalar yapılıyor ama Yavuztürk mahallemiz bu konunun sanki dışında kaldı. Yavuztürk de yaşayanlar da sabırsızlıkla dönüşümü bekliyor.



Gündem hep aynı KENTSEL DÖNÜŞÜM


Yavuztürk mahallesi bu dönüşüm girişimlerinin dışında kaldı neden mi ?

-Cevap çok basit parseller çok büyük parseller küçülecek ki paydaş sayısı azalsın anlaşmak kolaylaşsın.


Bu amaçla Selahattin Özgür ile Çengelköy Gazetesi olarak Yavuztürk mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldik. Burada bölgemizin imar ve arsa konularında görüş alışverişinde bulunduk.


Bölgenin kalkınması için çaba gösteren Muhsin Topuz  “ Bu mahallede dev parsellerin 2-3-4 dönüm olarak bölünmesi gerekli. Kimseyi mağdur etmeden ifraz yapılmalı, belediye ifraz yapar ama sizin talep etmeniz lazım vatandaş olarak bizim talep etmemiz lazım. Artık imar durumuna göre belediye bu bölmeleri yapar ama bizim hızlı bir şekilde dilekçeler verip ifraz taleplerinde bulunmalıyız. Ondan sonra benim temennim Osmanlı Selçuklu mimarisine göre sadece sağlam değil dışı da güzel binalar yapılmasını sağlamalıyız.


Hisseli parsellerde küçük paylarla konut sahibi olanlara tavsiyem paylarını artırsınlar ki dönüşümde daire alabilsinler.


Yavuztürk Mahallesi 1027 ADA 1 ve 2 parsel ile 1029 ADA 3 parsel önce kendi aralarında birleştirme sonra da yapı adalarının oluşması için bölünme aşamasında imza çalışmaları sürüyor. Bu imza çalışması hakkında Sami Büyükbayraktar ise gazetemize şu açıklamada bulundu “Yavuztürk de örneğin bu üçparselin toplamı 90.526 metrekaredir buraya tek bir yüklenici bulup dönüşüm yaptırmak çok zor. Kimi yüklenici firmalar bir dönem ilgilendiler ama 3-4 dönüm luk parçalara yüklenici bulmak daha kolay olacaktır. Birlik beraberlik içinde dönüşümün önü açılmalıdır bölgemiz için 2 emsal dönüşüm için yeterlidir. Bakın yakın mahallelerde ki  projelere dönüşüm yapılabiliyor. Hızlı bir şekilde parsellerin bölünmesini sağlamalı dilekçe toplayıp dönüşümün önü açılmalı.



Başka bir vatandaş da “parsel ortaklarının 2 de 1 i imza atmalı ki dönüşümün önü açılsın, aslında binalardan çürük raporu istense sağlam yapı çıkmayacağı için dönüşüm hızlanır. Ama yetkililer bu işe yanaşmıyor. İnsanlar aslında binalarının çürük olduğunu biliyor zorlama olmadan isteyerek dönüşüm olsa daha iyi ama dönüşümde önümüz açılmalı. Parseller küçülse yüklenici bulma şansımız artar.”dedi.


Çengelköy gazetesi olarak yıllardır takip ettiğimiz bölgemizin imar ve hisseli parsel sorunlarında çok çeşitli fikirler dinledik. Üsküdar belediyesinin yaptıklarını da takip ettik. Vatandaşlar genelde imarın yetmediğini düşünüyordu artık 2 emsal in dönüşümde yeterli olduğunu gördüler. Bu 1.5 ve yerine göre 2 emsalin zaten Yavuztürk mahallesi 2 emsalle yapılaşabileceği için bu engel değil yeterli olduğunu herkes öğrendi. Mesele dev parsellerin nasıl dönüşeceğinde, bunun da parsel bölmelerinin yapılması ile mümkün olabileceği artık iyice anlaşıldı. Depreme dayanıklı binalarda etrafı yeşil alanlarla çevrili çocuk parklarının olduğu yeterli okulların olduğu mahallede yaşamak herkesin hakkı olduğu gibi Yavuztürk mahallesi sakinlerinin de hakkı. Gazete olarak savunduğumuz en önemli nokta yerinde dönüşüm olması insanların mahallerinde yaşamaya devam etmesi. Bu konularda vatandaşlar arasında da anlaşma olduğunu görmek bize memnuniyet veriyor.


Emlak uzmanı Selahattin Özgür bu konularda yıllardır emek veriyor Yavuztürk mahallesinde ev ev dolaşıp büyük parsellerin bölünmesi için dilekçeler dağıtıyor imza topluyor belediyeyi zorluyor çözüm noktasında çaba gösteriyor. Aynı zamanda arsa payları dönüşümde yetersiz kalabilecek olanlara arsa alabilmeleri konusunda yardımcı oluyor. Mahalle sakinlerinin bu konuya olumlu yaklaşanların imza attığını görüyoruz, dileğimiz konuşarak anlaşarak kentsel dönüşümün başarılmasıdır.

Selahattin Özgür iletişim 0532 314 66 34

 

www.semihgayrimenkul.com

Facebook ÜSKÜDAR. İMAR GURUBU

 

 deprem dönüşüm üsküdar- depremsel dönüşüm çengelköy-güzeltepe-yavuztürk dönüşüm

Bu haber 548 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER