Amatör Ligler Oynanacak mı ?

Amatör Ligler Oynanacak mı ?

Tarih 21 Eylül 2020, 12:38 YazdırBu haberi yazdır

Covid testi Perşembe yada cuma günü yapılması zorunlu tutulmaktadır. Bir test 250 TL tutuyor. Her takım hafta da sadece A takım bazlı 30 kişiye test yaptırsa 7.500 TL. tutuyor. Ayda 30.000 TL.Sezon bitene kadar ortalama 200.000 TL tutuyor.

Amatör Ligler Oynanacak mı ?

 

 

Bir kaç gündür herkes ligler oynatılmalı hatta tüm kategoriler oynatılmalı diye paylaşım yapanlar da görüyorum.Öyle ki Ali Düşmez başkanı hedef gösterip ağır eleştiri yapanlarda var ancak atladığımız bir kaç konu var bunları sizlerle paylaşmak istedim.

 

1) Covid testi Perşembe yada cuma günü yapılması zorunlu tutulmaktadır. Bir test 250 TL tutuyor. Her takım hafta da sadece A takım bazlı 30 kişiye test yaptırsa 7.500 TL. tutuyor. Ayda 30.000 TL.Sezon bitene kadar ortalama 200.000 TL tutuyor. Bu ücretleri Devlet'in ilçe belediyelerle koordineli bir şekilde karşılamasını sağlaması gerekir.Eğer Devlet karşılamazsa ligleri başlatıyoruz dese bile ASKF kimse liglere giremez.

 

2) Öncelikle tüm kategoriler oynansın sözüne hiç katılmıyorum hatta mümkün de görmediğimi belirtmek isterim.Tüm kategoriler oynatılması maddi manevi olarak kulüplerin altından çıkma ihtimali olmayan durumlara yol açacaktır.Tüm kategoriler giren bir takım ayda 150.000 TL sadece test parası ödemek durumunda kalır ki bu rakkamı bırakın biz amatör kulüpleri Süper lig takımları bile ödeyemez.

 

3) Kitapçık neden çıkmadı diye eleştiri de bulunuyoruz ama kimse şunu düşünmüyor. Kitapcık çıkması demek ligler başlıyor hazırlıklara başlayın demek anlamına geliyor. Bazı durumlar netleşmeden kitapçık çıkması kesinlikle yanlış olur ve kulüpleri zor durumda bırakır.

 

4) Özellikle Bal ligi başta olmak üzere bu sektör de ve liglerde çalışan çok ciddi bir kısım var ve bu insanlar ne yapacak deniliyor ki çok ta haklılar. Ancak herkes kendi yönünden değerlendiriyor. Dikkat edin antrenör ve oyuncuların çoğu oynanmalı diyor.Yönetici ayağında ise ikiye bölünmüşlük söz konusu belli kesim oynanmalı derken belli kesim de oynanmamalı diyor.

 

 

Benim görüşüm belki de pandemi üç yıl sürecek belirli şartları ve tedbirleri Devlet desteği ile aşabileceksek kesinlikle aşama aşama ligler oynatılmalıdır. Ancak Devlet ve Belediyeler bu taşın altına elini koymaz ise hiç bir kulübünde bu şartları sağlaması mümkün gözükmüyor.

 

Task Başkanımız Ali Düşmez'in de sağlıklı şartları oluşturarak oynatmak istediğini ve bununla alakalı girişimlerde bulunduğunu bilen bir kişi olarak en doğru kararı vereceğini düşünüyorum.

 

Tansu Açabey

Tunusbağı Spor Klubü Başkanı ve Teknik Direktör

 

EDİTÖR NOTU ; 3.ligde mücadele eden takımlar da bu konunun dışında değil kişi başı 250 tl test bedeli Çengelköyspor için de geçerli her maç öncesi yaptırılması gerekiyor. deplasmanda 30 iç saha maçında 60 kişiye yaptırılması gerekiyor. büyük bedeller büyük giderler oluşuyor TFF bu konuyu gündeme almalı ve devlet hastanelerinde bu testleri yapmalı...

 

Bu haber 366 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER