ÇENGELKÖY’E BOSTAN İSTİYORUZ...

ÇENGELKÖY’E BOSTAN İSTİYORUZ...

Tarih 02 Eylül 2020, 11:43 YazdırBu haberi yazdır

Üsküdar Belediyesi Kuzguncuk ve İmrahor da iki bostanı halkın kullanımına geçtiğimiz yıllarda sunmuştu.

ÇENGELKÖY’E BOSTAN İSTİYORUZ...

Üsküdar Belediyesi Kuzguncuk ve İmrahor da iki bostanı halkın kullanımına geçtiğimiz yıllarda sunmuştu.

Ancak ne Çengelköy de nede çevremizde böyle halka açık bostan ne yazık ki hala yok. 1980 li yıllara kadar İstanbul a teknelerle taşınan bahçe ürünlerinin yetiştiği bostanlar yok oldu gitti. Böyle bostan haberlerini okuyunca içimiz cız ediyor, Çengelköy de neden halka açık bostan yok diye pek çok vatandaş konuyu gazetemize iletiyor.

Bizde bu satırlar aracılığı ile belediyemize sesleniyoruz lütfen İBB ile milli emlak ile diyaloğa geçerek bölgemize bostanlar kazandırsın bizde bu satırlardan kendisine teşekkürler edelim.

Ben Yalçın Soysevinç olarak iki yıldır Ata 2 de bulunan çift balkonumda biber dikiyor ve hasatlarını yapıyorum . Evvelki yıl biber 20 tl ye kadar çıkmıştı hatırlarsanız. Saksı toprak biraz gübre sulama ve emekle tazecik biberleri lezzetiyle yiyoruz. Çengelköy Nar Çiçeği fidancılığı işleten bahçıvan ağbim Cemal ustaya verdiği fidelerden dolayı çok teşekkür ederim. Tohumlarımız atalık olduğu için ertesi yıl da ürün alabiliyoruz.

Domates patlıcan hıyar ve benzeri saksılarda olmuyor bahçe gerekiyor, o yüzden Çengelköy e bostanlar istiyoruz. Hem biraz olsun yeşil doku artar ve bakımlı yerler oluşur. 

Üsküdar Belediyesi’nin Üsküdar’a kazandırmış olduğu Kuzguncuk ve İmrahor Bostanlarında hasat zamanı başladı.

 

Üsküdarlı vatandaşların kura çekilişi ile parsel kullanımı hakkı kazanarak organik sebze ve meyve yetiştirme olanağına sahip olduğu bostanlar pandemi sebebiyle geçici olarak vatandaşların kullanımına kapatıldı. Vatandaşların pandemi öncesi ekip biçtiği ürünler Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından toplanarak hasat ediliyor.

 

Üsküdar Belediyesi, ekipler tarafından toplanan organik ürünleri Üsküdar’ın baş tacı büyüklerine dağıtarak paylaştırıyor. Şehrin göbeğinde organik sebze meyve yetiştirip yeme imkânı sağlayan bostanlar, Üsküdar halkına huzur veren bir nefes oluyor.

 

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bugün bostanlarımızda hasat günüydü. Memleketin her yerinden nimet, bereket fışkırıyor Allah’a şükür. Yarın büyüklerimize, amcalarımıza, teyzelerimize servis olacaklar. Şifa olsun.” diyerek sosyal medya hesaplarından paylaşım yaptı.

 

Üsküdar Belediyesi olarak salgının en kısa sürede ülkemizi ve dünyayı terk ederek yeniden sağlıklı ve özgür yaşam alanlarımıza kavuşup bostanlarımızın eski şen ve kalabalık günlerine dönmesini ümit ediyoruz.

Bu haber 445 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER