ÇENGELKÖY’DE MÜZAYEDE GÜNLERİ...

ÇENGELKÖY’DE MÜZAYEDE GÜNLERİ...

Tarih 17 Ağustos 2020, 11:54 YazdırBu haberi yazdır

Çengelköy Müzayede grubunu takip edenler 15.Ağustos günü Aşiyan Çengelköy de buluştu.

ÇENGELKÖY’DE MÜZAYEDE GÜNLERİ...

Çengelköy Müzayede grubunu takip edenler 15.Ağustos günü Aşiyan Çengelköy de buluştu.

Saat 14.30 da başlayan müzayede kitap gazete dergi obje kaset plak gibi binlerce kültürel değerin görünmesini ve el değiştirmesini sağladı.


Osman Nuri Boyacı bizi birkaç defa çağırmıştı neyse ki bu sefer onca yorgunluğuma karşılık katılma saatinde bulundum ve müzayedeyi izledim.


Tarihi değeri olan dergiler gazeteler eski fotoğraflar satıyorum?.satıyorum?. sattt? sesleri arasında elden ele geçti. Sunucunun kültürel ve tarihi bilgilerine hayran kaldım. Eski İstanbul ile ilgili objeler padişah fotoları kataloglar hatta pullar ve dergilere hayran kaldım, bayıldım doğrusu. Gözümüzün önünden tarih aktı geçti. 1974 Kıbrıs harekatı günlerinin dergileri hemen satıldı çok ilginçti. Hele hele bir Gürcü kilisesi tamiratı için yardım bileti, başka bir kilise yardım çekiliş bileti çok ilginçti.

İstanbul sadece görüntüsünde değil geçmiş yılların gündelik yaşantısının yer aldığı gazeteleri dergileri ve objeleri ile de çok ilgi çekici. Bu müzayedeyi Çengelköy de yapanlara ve beni çağıranlara çok teşekkür ederim?

Diğerlerini takip etmek isteyenler Çengelköy Müzayede adlı facebook grubundan takip edebilirler.

Bu haber 496 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER