ÜSKÜDAR SAHİLİNDE ARTIK ÇEKİRDEK YERİNE DONDURMA YENİYOR?

ÜSKÜDAR SAHİLİNDE ARTIK ÇEKİRDEK YERİNE DONDURMA YENİYOR?

Tarih 02 Ağustos 2020, 15:06 YazdırBu haberi yazdır

Üsküdar Belediyesi, Harem-Küçüksu sahil hattı boyunca çekirdek başta olmak üzere kabuklu yemiş yenilmesini ve satışını yasaklayarak çevrenin korunması adına önemli bir adım atmıştı

ÜSKÜDAR SAHİLİNDE ARTIK ÇEKİRDEK YERİNE DONDURMA YENİYOR?

Üsküdar Belediyesi, Harem-Küçüksu sahil hattı boyunca çekirdek başta olmak üzere kabuklu yemiş yenilmesini ve satışını yasaklayarak çevrenin korunması adına önemli bir adım atmıştı. 9 Temmuz tarihi itibariyle Üsküdar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından 24 saat boyunca denetimler devam ederken kurallara uymayanlara 61 TL para ceza kesiliyor.

 

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yasağa genel anlamda uyan ve destek veren Üsküdarlı vatandaşlara sahilde dondurma ikram etti. Başkan Türkmen, "Üsküdar’da Harem’den Küçüksu’ya kadar olan sahil bandımızda çekirdek yemeyi yasakladık. Sebebi çevreyi temiz tutmak bu güzelim sahil bandındaki şu doğal güzelliği bozmamak, kirletmemek amaçlı böyle bir uygulama başlattık. Sağ olsun hem Üsküdarlı hemşerilerimiz hem buraya gelen diğer ilçelerden misafirlerimiz bu kurala büyük bir titizlikle uymaya başladılar. Sevgili hemşerilerimize bu güzel yaz akşamında, havalar sıcakken en güzel hediye ne olur, dondurma olur diye düşündük.

 

Buradaki vatandaşlarımıza da teşekkür mahiyetinde dondurma ikram ettik. Dondurma ikram ediyoruz sloganımız da, ‘Çekirdek Yeme Dondurma Ye Çekirdek Yersen Cezayı da Yersin’ o yüzden ceza yememek lazım çekirdek de yememek lazım.” şeklinde konuştu.

 

Üsküdar Sahil’de keyifle dondurmalarını yiyen vatandaşlar Başkan Hilmi Türkmen'le sohbet edip bol bol fotoğraf çektirdi.

Bu haber 266 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER