ÜSKÜDAR DEPREME DÖNÜŞÜMLE HAZIRLANMALI...

ÜSKÜDAR DEPREME DÖNÜŞÜMLE HAZIRLANMALI...

Tarih 25 Haziran 2020, 13:52 YazdırBu haberi yazdır

Üsküdar Boğaz mahallelerinin kentsel dönüşümde ki en büyük engel ortadan kalkıyor, nasıl mı?

ÜSKÜDAR DEPREME DÖNÜŞÜMLE HAZIRLANMALI?


Temmuz sayımızda yayımlamak üzere Emlak Uzmanı Selahattin Özgür ile bürosunda buluştuk ve bölgemizde Kentsel dönüşüm parsel küçültme konularında son gelişmeleri değerlendirmek üzere bir söyleşi yaptık.


Üsküdar Boğaz mahallelerinin kentsel dönüşümde ki en büyük engel ortadan kalkıyor, nasıl mı?


Büyük hisseli parseller küçülüyor bölünüyor arsa payları yapı adalarına dönüşüyor yeşil alanlar ve donatı alanları ayrılıyor düzenli şehirleşmenin önü açılıyor.


 

Selahattin Özgür hemen hemen her görüşmemizde hisseli parsel ortaklarına önemli uyarılarda bulunuyor. Bunların en önemlisi 1 daire tapumuz en 100 metre olmalıdır dönüşümde ancak böyle bir daire sahibi olabilirsiniz, bunun için çaba harcayın bu konularda yardımcı olmak için bizi arayabilirsiniz. Ve yapı adası oluşturabilmek için Boğazın pek çok mahallesinde büyük parsellerde küçültme için imza topluyoruz toplantılar yapıyoruz bunun için benimle irtibata geçebilirsiniz.


 

İmar Bakanlığı ile Belediye Kirazlıtepe’de yaptığı özellikli bir uygulama ile bugün hisseli parsellerin bölünmesinde  toplanması gereken imzaları yavaşlatıyor, neden mi ?


 

-Kirazlıtepede imar hakkı belli iken Tapusu olmayan ve ya az olan bina ve daire sahiplerine  dairesine daire verdiler. Bunu duyanlar görenler bu gün bizde aynısını istiyoruz diye düşünüyorlar. Madem devlet gücünü Kirazlıtepe mahallesinde kullanarak dönüşüm yapabiliyor bize de aynı olanağı sağlasın diyorlar.


 

Bunun iki yolu var, birincisi  aynı hakları vermeniz gerekecek depremsel dönüşüm için İkincisi  bu plan imar emsal  tamamsa her mahallede bir kaç parsel bölündü bölünen parselleri resmi hale getirip süreci göreceğiz

 

Başka yolu yok ha bugün ha yarın erteleyip zaman kaybetmek demek DEPREMİ beklemek anlamına gelir.

 

Çürük olan bu binaların yapılmasını engelleyenler bu vebali mutlaka öderler hükümetimiz Bakanlığımız yeni bir kanun kararname yönetmelik çıkarmalı 2000 yılı öncesi bütün binaların deprem raporu almasını sağlamalı almayalar kiraya veremez ve olası bir depremde sorumluluk tapu sahibine yüklenmeli ancak hisseli parsellerin bölünmesi bu şekilde hızlanır dönüşüm  yapılabilir.


Bölünen parseller resmi olursa vatandaşlar bir daire için tapusunu 100 metreye yükseltmek için çaba harcarlari

1151 adada bina daire sahipleri tapu alıyorlar çünkü parseller bölündü yeni parselde haklarını gördüler bina ve dairenin önemli olmadığı önemli olan tapumuzun kaç metre olduğunun farkına vardılar.

30 Yıllık imar sorunu bitiyor yatırımcılar boğaza geliyor örnek Kirazlıtepe 1151 Ada 98-133-136 parseller. Buralardan arsa alabilirsiniz, bize müracaat edebilirsiniz.

Şunu da belirtmeliyim ki pandemi dönemimde ara verilen parsel küçültme işlemleri İBB ve Bakanlığa iletilmeye başlandı parsel küçültme ile ilgili toplanan imzaların verilmesi sonrası yazışmalar başladı.

 

Biryandan 1151 ada 78 Parsel ise TOKİ ile dönüşüme hazırlanıyor 20.160 metrekare alanda imza toplanıyor.

 

İ.B.B. Deprem risklerini mahalle mahalle olmak üzere yayınladı ağır hasar orta hasar hafif hasarlı olmak üzere binlerce bina bu olası depremden negatif etkilenecek. Dönüşüm önlemlerini acilen almalıyız İstanbul Büyükşehir ve ilçe belediyemiz dönüşümün hızlanması için elini taşın altına koymalı ve destek olmalı.


Çengelköy gazetesi olarak bu görüşmeyi yaptığımız anda Van Özalp ilçesinde 5.4 büyüklüğünde bir deprem oldu hepsine geçmiş olsun diyoruz umarız İstanbul’da yapılan pandemi  hastanelerini olası bir depremde kullanmak zorunda kalmayız, o güne dek şehrimizin dönüşümü tamamlanır ve deprem can yakmadan geçer gider.


www.cengelkoygazetesi.com  tüm ilgili haberlerimiz sitemizde...


Selahattin Özgür iletişim 0532 314 66 34

 

www.semihgayrimenkul.com

Facebook ÜSKÜDAR. İMAR GURUBU


üsküdar deprem -üsküdar parsel küçültme- üsküdar imar 

 

Bu haber 975 defa okunmuştur.
Facebook  Twitter  FriendFeed  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
DİĞER HABERLER